Ihan tavallinen maanantai

Moi!

Maanantai, 13. heinäkuuta. Aamupäivä oli lämmin ja aurinkoinen, nyt harmaa ja sateinen. Istahdan koneen ääreen, olen yksin kotona (ihan parasta!) ja keitän kalakeittoa. Nyt tuntuu vähän siltä, että jotain saattaa olla tulossa ulos ajatuksina, jotka muuttuvat kirjaimiksi ja lauseiksi, jos hetken saan keskittyä.

Olin aiemmin tänään tulevassa toimitilassani maalaamassa. Olen alivuokralainen ja saan halutessani mennä ns. ’valmiiseen pöytään’ eli minulta ei vaadita remonttiin osallistumista. Haluan kuitenkin osallistua, sillä koen että samalla tulen sinuiksi tilan kanssa, siihen syntyy side. On myös makeeta seurata ja nähdä, kuinka innolla, tarmolla, visioilla, päättäväisyydellä ja rohkeudella saadaan aikaan ihan mitä halutaan!

Tästä on kyse myös Life Coachingissa. Halusta kehittyä, mennä eteenpäin, haastaa itseään asettamalla tavoitteita joita saavuttamalla hyödyntää omaa potentiaaliaan ja kasvattaa rohkeuttaan. Mutta noiden isojen teemojen takana voi olla monta solmua, pelkoa, epävarmuutta, toivetta, että joku tulisi ja ratkaisisi minun ongelmani. Tekisi päätökset puolestani. Etten joutuisi itse kohtaamaan vaikeita tunteita, tekemään päätöksiä, menemään eteenpäin. Näyttämään muille, että olen minä; arvokas ja kykenävä ihan omana itsenäni. Life Coaching kun toimii vain ja ainoastaan silloin, kun ihminen itse on siihen valmis. Valmentaa voi henkisesti tervettä ihmistä, joka on valmis ottamaan vastuun itsestään ja elämästään. Ihmistä, joka itse haluaa valmennusta.

Valmentaminen käsitteenä herättää helposti ajatuksen käskemisestä, neuvomisesta, sääntöjen luomisesta. Life Coach- elämäntaidonvalmennus nimenomaan ei ole mitään edellä mainituista. Life Coachingin idea on, että pysähtymällä itsensä äärelle, tutkimalla omia ajatuksiaan, uskomuksiaan ja käyttäytymistään, voidaan nimenomaan poistaa ihmisen elämästä ja tavasta ajatella, niitä rajoittavia sääntöjä. Jokaisessa ihmisessä on lähes rajaton määrä potentiaalia, joka usein vain on piilossa. Lapsuudessa kuullut sanat, ehkä vanhemman puolivahingossa hyvää tarkoittaen lausuttu sutkautus, opittu tapa käyttäytyä, sisäänrakentuneet arvot ja mm. tapa puhua itselleen, jättävät jälkiä jonnekin tosi syvälle.

Kokemus siitä, että en saanut huomiota jossakin tilanteessa joltakin minulle tärkeältä henkilöltä. Pelko ja kokemus, etten tule hyväksytyksi omana itsenäni. Arvottomuuden tunne. Ajatus, etten ole yhtä hyvä kuin muut, en pysty, en osaa, en voi. Näitä, ja lukuisia muita täyttä elämää estäviä tunne- ja ajatuslukkoja, voidaan purkaa valmennuksessa ja muuttaa uskomuksia sinua ruokkiviksi, ei rajoittaviksi.

Ei neuvomista, ei terapiaa, ei mentorointia. Kun annat mieleesi nousta jonkun tilanteen, jossa ystäväsi, vanhempasi, harrastuskaverisi tai kollegasi on kehottanut sinua tekemään jotain, menemään jonnekin, toimimaan jollakin tavalla koska itsekin on toiminut; miltä silloin tuntui? Osuivatko toisen neuvot siitä, miten sinun pitää toimia, nappiin? Niinpä. Eivät tainneet osua. Ja se taas johtuu siitä yksinkertaisesta seikasta, että vain sinä itse tiedät, mikä sopii sinulle. Mitä sinä tarvitset.

Life Coachingin avulla opit kuuntelemaan itseäsi. Löydät vastaukset itsestäsi ja huomaat, miten hyvää tekee toimia juuri niin, kuin sinulle on hyvä. Coaching auttaa sinua lisäämään rohkeutta kokeilla ja oivaltaa, mitä sinä tarvitset ja haluat.

Mikä voisi olla luonnollisempaa ja avata sinulle enemmän sisäistä rauhaa ja rohkeutta, kuin kuunnella omaa sisintäsi. Kokemuksesta voin vakuuttaa, että ihan valtavasti energiaa vapautuu kun löytää itsensä ja kaikki elämän ihanat mahdollisuudet.

Ovi kolahti. En ole enää yksin. Sekin on ihanaa. Nyt syömään kalakeittoa.

❤ Pauliina

Ohjaajana elämänarvot Elin kauan ihan hyvää elämää, jossa olin ihan tyytyväinenkin. Elämässä oli niitä asioita, mitä ajattelin haluavani ja joihin olin kasvanut. Oli ammatti, työ, parisuhde, lapset, koti. Ennen kolmeakymmentä ikävuotta jotakin alkoi muuttua. Huomasin kyseenalaistavani yhä enemmän kaiken merkitystä – niitä asioita, joista elämäni koostui. Siitä tavasta, jolla elämääni elin. Huomasin usein, että teinJatka lukemista

Yksinkertaista ihmettelyä En voi lakata ihmettelemästä tätä maailman menoa. Mitä enemmän olen mielen ihmeiden kanssa tekemisissä ja samalla opin jatkuvasti ymmärtämään paremmin myös itseäni, ihmettelen enemmän ja enemmän. Muistan kun minulla oli aika, jolloin uskottelin itsellesi etten ihmettele enää mitään. En hämmenny tai hämmästy mistään. Että olen nähnyt ja kokenut sellaisia asioita, ettei mikään silläJatka lukemista

Unelmien työpäivä Tänään vietetään valtakunnallista Unelmien työpäivää. Unelmientyopaiva.fi– sivustolla julkaistun twiitin mukaan yhtenä päivän aiheista on jaksaminen. ’Kiireisessä ja koronan etätyöeristykseen tuuppaamassa asiantuntijatyössä työntekijä jää helposti yksin suurenevan taakkansa kanssa.’ Olen viime aikoina pohtinut työelämää, työtä ja elämää, erityisen paljon. Se johtuu siitä, että viimeisen kahden vuoden aikana oma työelämäni on muuttunut aika radikaalisti. EnsinJatka lukemista

Oman ajan merkityksestä Ajanhallinta on helppoa. Teet vain valintoja, jotka ovat arvojesi mukaisia. Sanot ’kyllä’ vain silloin, kun oikeasti haluat. Listaat tasaisin väliajoin kaikki tehtäväsi, kalenteroit ne ja sitten noudatat aikataulua. Käytännössä asia ei aina mene niin. Ainakaan oman ajan, oman palautumisen, omien tarpeiden ja itselle tärkeiden asioiden ja tekemisen, puhumattakaan tekemättömyyden, suhteen. Ja aiJatka lukemista

Lataa…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Get new content delivered directly to your inbox.