Ihan tavallinen maanantai

Moi!

Maanantai, 13. heinäkuuta. Aamupäivä oli lämmin ja aurinkoinen, nyt harmaa ja sateinen. Istahdan koneen ääreen, olen yksin kotona (ihan parasta!) ja keitän kalakeittoa. Nyt tuntuu vähän siltä, että jotain saattaa olla tulossa ulos ajatuksina, jotka muuttuvat kirjaimiksi ja lauseiksi, jos hetken saan keskittyä.

Olin aiemmin tänään tulevassa toimitilassani maalaamassa. Olen alivuokralainen ja saan halutessani mennä ns. ’valmiiseen pöytään’ eli minulta ei vaadita remonttiin osallistumista. Haluan kuitenkin osallistua, sillä koen että samalla tulen sinuiksi tilan kanssa, siihen syntyy side. On myös makeeta seurata ja nähdä, kuinka innolla, tarmolla, visioilla, päättäväisyydellä ja rohkeudella saadaan aikaan ihan mitä halutaan!

Tästä on kyse myös Life Coachingissa. Halusta kehittyä, mennä eteenpäin, haastaa itseään asettamalla tavoitteita joita saavuttamalla hyödyntää omaa potentiaaliaan ja kasvattaa rohkeuttaan. Mutta noiden isojen teemojen takana voi olla monta solmua, pelkoa, epävarmuutta, toivetta, että joku tulisi ja ratkaisisi minun ongelmani. Tekisi päätökset puolestani. Etten joutuisi itse kohtaamaan vaikeita tunteita, tekemään päätöksiä, menemään eteenpäin. Näyttämään muille, että olen minä; arvokas ja kykenävä ihan omana itsenäni. Life Coaching kun toimii vain ja ainoastaan silloin, kun ihminen itse on siihen valmis. Valmentaa voi henkisesti tervettä ihmistä, joka on valmis ottamaan vastuun itsestään ja elämästään. Ihmistä, joka itse haluaa valmennusta.

Valmentaminen käsitteenä herättää helposti ajatuksen käskemisestä, neuvomisesta, sääntöjen luomisesta. Life Coach- elämäntaidonvalmennus nimenomaan ei ole mitään edellä mainituista. Life Coachingin idea on, että pysähtymällä itsensä äärelle, tutkimalla omia ajatuksiaan, uskomuksiaan ja käyttäytymistään, voidaan nimenomaan poistaa ihmisen elämästä ja tavasta ajatella, niitä rajoittavia sääntöjä. Jokaisessa ihmisessä on lähes rajaton määrä potentiaalia, joka usein vain on piilossa. Lapsuudessa kuullut sanat, ehkä vanhemman puolivahingossa hyvää tarkoittaen lausuttu sutkautus, opittu tapa käyttäytyä, sisäänrakentuneet arvot ja mm. tapa puhua itselleen, jättävät jälkiä jonnekin tosi syvälle.

Kokemus siitä, että en saanut huomiota jossakin tilanteessa joltakin minulle tärkeältä henkilöltä. Pelko ja kokemus, etten tule hyväksytyksi omana itsenäni. Arvottomuuden tunne. Ajatus, etten ole yhtä hyvä kuin muut, en pysty, en osaa, en voi. Näitä, ja lukuisia muita täyttä elämää estäviä tunne- ja ajatuslukkoja, voidaan purkaa valmennuksessa ja muuttaa uskomuksia sinua ruokkiviksi, ei rajoittaviksi.

Ei neuvomista, ei terapiaa, ei mentorointia. Kun annat mieleesi nousta jonkun tilanteen, jossa ystäväsi, vanhempasi, harrastuskaverisi tai kollegasi on kehottanut sinua tekemään jotain, menemään jonnekin, toimimaan jollakin tavalla koska itsekin on toiminut; miltä silloin tuntui? Osuivatko toisen neuvot siitä, miten sinun pitää toimia, nappiin? Niinpä. Eivät tainneet osua. Ja se taas johtuu siitä yksinkertaisesta seikasta, että vain sinä itse tiedät, mikä sopii sinulle. Mitä sinä tarvitset.

Life Coachingin avulla opit kuuntelemaan itseäsi. Löydät vastaukset itsestäsi ja huomaat, miten hyvää tekee toimia juuri niin, kuin sinulle on hyvä. Coaching auttaa sinua lisäämään rohkeutta kokeilla ja oivaltaa, mitä sinä tarvitset ja haluat.

Mikä voisi olla luonnollisempaa ja avata sinulle enemmän sisäistä rauhaa ja rohkeutta, kuin kuunnella omaa sisintäsi. Kokemuksesta voin vakuuttaa, että ihan valtavasti energiaa vapautuu kun löytää itsensä ja kaikki elämän ihanat mahdollisuudet.

Ovi kolahti. En ole enää yksin. Sekin on ihanaa. Nyt syömään kalakeittoa.

<3 Pauliina

Get new content delivered directly to your inbox.

[jetpack_subscription_form show_only_email_and_button=”true” custom_background_button_color=”undefined” custom_text_button_color=”undefined” submit_button_text=”Subscribe” submit_button_classes=”wp-block-button__link” show_subscribers_total=”false” ]