Mitä me kaipaamme?

Mitä tarvitsemme eniten maailmassa voidaksemme tuntea olomme hyväksi, voidaksemme pysähtyä etsimästä loputtomasti jotakin?

Ihmisen perustarpeet, rakkauden antaminen ja saaminen, kokemus siitä että tulee hyväksytyksi juuri sellaisena kuin on sekä tunne siitä että on turvassa, ohjaavat meitä.
Tunne luo ajatuksen joka synnyttää toimintaa sen mukaan, millainen kokemus meillä on rakkauden, hyväksynnän ja turvallisuuden suhteen.

Kun haalimme elämäämme mahdollisimman paljon kaikkea tekemistä, ei tarvitse pysähtyä näiden perimmäisten kysymysten äärelle.
Millaisia ihmisiä elämässäni on, saanko heiltä sitä mitä tarvitsen ja voinko antaa heille sitä mitä minulla on annettavana. Ovatko tekemäni asiat minulle merkityksellisiä vai teenkö niitä täyttääkseni aikani ja mieleni? Tiedänkö kuka minä olen ja mitä minä haluan?

Itsensä tunteva ihminen huokuu rauhallisuutta, varmuutta ja tekee pysyviä valintoja. Tällainen ihminen ei pelkää ns. tyhjää aikaa, vaan vaatii elämäänsä niitä hetkiä, kun saa olla yksin, tekemättä mitään.

Mutta oman itsensä kanssa parhaaksi ystäväksi tuleminen on välillä pitkä matka ja kovaa työtä. Jos ei ole koskaan pysähtynyt, tai joutunut pysähtymään, miettimään omaa arvojärjestystä, omia rajoja, omia valintoja sekä energiaa tuovien ja sitä vievien asioiden tai ihmisten suhdetta, se saattaa pelottaa.

On inhimillistä, että usein jonkin ongelman edessä haluamme ratkaisun löytyvän saman tien. Mutta itsensä tunteminen ja omannäköisen elämän rakentuminen, eivät tapahdu käden käänteessä. Sen on tarkoituskin olla matka. Keskeneräinen voi olla täydellinen, riittävän hyvä on tarpeeksi, se jättää aina varaa parantaa, kehittyä vielä vähän lisää.

Jos saa kaiken heti ja aina, osaako siitä lopulta nauttia ja arvostaa sitä?

Pohdi ja kysy itseltäsi seuraavat kysymykset viikon verran joka päivä :

Millaisia tarpeita minulla on?
Mikä asia tässä päivässä auttaa täyttämään tarpeitani?
Mitä voisin tehdä lisätäkseni tyytyväisyyttä tähän hetkeen?

Voit kirjoittaa päiväkirjatyyppisesti tajunnanvirtaa. Viikon jälkeen ehkä huomaat, nouseeko mieleesi samoja asioita toistuvasti ja mihin nuo asiat liittyvät.

Mitä voisit tehdä jo tänään?
Mikä on ensimmäinen askel?

<3 Pauliina

Vastaa