Ohjaajana elämänarvot

Elin kauan ihan hyvää elämää, jossa olin ihan tyytyväinenkin. Elämässä oli niitä asioita, mitä ajattelin haluavani ja joihin olin kasvanut. Oli ammatti, työ, parisuhde, lapset, koti. Ennen kolmeakymmentä ikävuotta jotakin alkoi muuttua. Huomasin kyseenalaistavani yhä enemmän kaiken merkitystä – niitä asioita, joista elämäni koostui. Siitä tavasta, jolla elämääni elin. Huomasin usein, että tein asioita jonkinlaisen pakon sanelemana, tottumuksesta, automaattiohjauksella. Samaan aikaan mieleni alkoi kuin herätä unesta; kiinnostuin ihan erilaisista asioista kuin ennen, en pitänyt enää niin tärkeänä kaikkia niitä asioita, joista elämäni koostui. En ollut koskaan miettinyt arvoja. Siis minun omia arvojani. Jälkeenpäin olen ymmärtänyt, että elin siten, kuin ajattelin että muut olettavat minun elävän. Olin muodostanut ulkopuolelta tulevista, itse luomistani odotuksista, käsityksen siitä, mitä on hyvä elämä. Miten asioiden kuuluu mennä ja edetä, mitä ihmisen kuuluu tehdä.

Ajattelen, että olen syntynyt kauniiden tähtien alle. Olen saanut kyseenalaistaa. Olen saanut tehdä ratkaisuja, vaikka ne ovat olleet kipeitä ja vaikeita ja niihin on liittynyt myös muiden ihmisten elämään vaikuttavia muutoksia. Mutta uskon, että myös näillä ihmisillä on lopulta parempi näin.
Olen saanut muuttaa ja muuttua. Olen luopunut, vain huomatakseni että luopumisen myötä olen saanut niin paljon enemmän.

Olen saanut mennä syvälle itseeni, pysähtyä, tutustua ajatuksiini ja tehdä omat valintani. Kokeilla, etsiä, löytää. Tutustua omaan arvomaailmaani ja löytää elämääni arvojeni mukaiset palaset.

Tiedän mitä on kiire, väsymys, jatkuva paine pään sisällä kaikista tekemättömistä töistä. Töistä, jotka eivät ole sinulle tärkeitä, mutta joita olet ajautunut hoitamaan. Töistä, jotka ovat sinulle tärkeitä, mutta joiden hoitamiseen on ihan liian vähän aikaa.
Tiedän, mitä on kun stoppi tulee lopulta pakon edessä. Ei siksi, että päätät stopata, vaan siksi, että pää ja kroppa stoppaa; koska on pakko.
Tiedän mitä on tajuta ja ymmärtää, että muutos on väistämätön. Mitä on kerätä rohkeutta pieninä palasina, päivä päivältä.
Tiedän miten raskasta, mutta antoisaa ja palkitsevaa on omien arvojen tutkiminen, etsiminen ja löytäminen, sekä palasien asettelu oikeaan järjestykseen. Omien rajojen vetäminen.
Olen opetellut ihan hullun lailla kiitollisuutta. Tehnyt sen eteen tosi paljon töitä. Ja onnistunut. Sinäkin voit onnistua!
Olen oppinut omakohtaisten kokemusten kautta mikä voima on unelmoinnilla ja unelmilla.

Nyt halusin koota tästä kaikesta paketin, jotta sinä voit kokeilla, etsiä, löytää, innostua ja onnistua. Muodostui Arjen Voimavalmennus – lisää tasapainoa arkeesi – verkkovalmennus.

Elämää voi elää monella tavalla. On ihan ok vaikkei koko ajan olisikaan niin onnellinen, tyytyväinen, tuntisi tekevänsä merkityksellisiä asioita, itselleen oikeita asioita. Se on ok, jos se on sinulle ok. Mutta jos haluat tietää, voisiko elämä olla jotain vähän enemmän, jotain muuta kuin ok, voi olla paikallaan ottaa hetki itselle; tarkistaa missä menet elämässäsi nyt, mihin olet matkalla; rakentuuko elämäsi sinun todellisen arvopohjasi päälle. Huomaatko, kuinka paljon hyvää sinun elämässäsi on ja mikä voima se on, kun muistat välillä unelmoida.

Arvot ohjaavat elämää ja elämällä omien arvojen mukaisesti, tuntee useammin tyytyväisyyttä, kiitollisuutta ja merkityksellisyyttä.
Siksi yksi asia sopii yhdelle ja toinen toiselle.

Mitkä ovat sinun arvojasi ja miten ne toteutuvat sinun elämässäsi?

Tutustu Arjen Voimavalmennukseen
https://ainoasi.fi/arjen-voimavalmennus
ja
ilmoittaudu mukaan https://holvi.com/shop/ainoasiverkkokauppa/product/2d3ed0917619352ecca321d86296a9f3/

<3 Pauliina

Vastaa