Parempaa arkea kohti – aloittaisitko tästä?

Meidän suorituskeskeisessä maailmassa on vaikea erottaa sitä, mikä todella on tärkeää itselle. Tulee niin helposti sanottua vähän joka asialle ’kyllä’, kun ei ihan tiedä mihin itselle tärkeään sitä aikaa haluaisi laittaa. Pysähtyminen pelottaa. Mitä jos ei enää pystykään jatkamaan samaa rataa? Mitä sitten? Elämme jatkuvassa ristiaallokossa joka puolelta tulevien vaatimusten suhteen. Pitäisi sitä, täytyisi tätä, kokeile kaikkea ainakin kerran. Syö oikein, liiku tarpeeksi, ota aikaa itselle, anna sitä perheelle ja parisuhteelle, ystäville, ole hyvä työntekijä, harrastuksia unohtamatta. Lista on loputon.

Mutta elämän ei tarvitse olla sekamelska ja kilpajuoksu ajan ja omien voimien kanssa. On oikeasti mahdollista oppia pysähtymään, kuuntelemaan itseä ja kaikesta mahdollisesta ja mahdottomasta oppia valitsemaan se mikä oikeasti on sinun juttusi.

Palaa perusasioiden äärelle.

Hengitä. Huomioi itsesi. Ota pieniä hetkiä arjessa, jolloin et tee tai ajattele mitään. Joo, on vaikeaa. Aluksi. Mutta voin omien kokemusten pohjalta sanoa, että harjoittelun myötä helpottaa.

Pysähdy. Katsele elämääsi hetki, kuin olisit ulkopuolinen. Mitä näet? Nykytilanteen tarkasteleminen on välillä raskasta ja pelottavaa, mutta voit yleensä huomata, että aina on jotakin hyvää.

Arvomaailma. Mikä on sinulle tärkeää, mistä et luopuisi tai mitä haluaisit lisätä, mistä saat voimaa ja energiaa, mistä asioista sinun elämäsi merkitys tulee.
Eihän noita tule pohdittua. Voisitko aloittaa nyt? Yksi asia kerrallaan?

Kiitollinen. Mistä sinä voit olla kiitollinen? Tänään? Tässä ja nyt? Elämässäsi yleensä?
Lakkaa ajattelemasta kiitollisuutta joidenkin etuoikeutena tai asiana joka eteen pitää valtavasti ponnistella tai tehdä super-suorituksia.
Saitko tänään tehtyä hyvää ruokaa? Nauroitko ystävän kanssa? Oliko pomo hyvällä tuulella? Ehditkö ajoissa päiväkotiin? Kiitollisuus elää pienissä arkisissa hetkissä.

Unelmat. Milloin viimeksi unelmoit? Antauduitko täysillä ihanan haaveen vietäväksi vai toruitko itseäsi ajan hukkaamisesta haihatteluun?
Suhtaudu unelmiin, kuin ne olisivat kalleinta omaisuuttasi. Jotain, mihin sinulla on yksinoikeus, mitä kukaan tai mikään ei voi viedä sinulta pois.

Tässä oli nyt monta asiaa. Asiat eivät useinkaan muutu silmänräpäyksessä. Se vaatii sekä aikaa että usein paljon työtä. Mutta kova työ palkitaan. Kun pysähtyy ja katselee vähän ympärilleen, voi nähdä, mitä ja miksi, tekee työtä itsensä kanssa, itsensä eteen.

Inspiraatiota ja työkaluja omaan prosessiisi?
Arjen Voimavalmennus – lisää tasapainoa arkeesi- verkkokurssi
on rakennettu viiden em. teeman ympärille. Se on inspiroiva matka itseesi ja sisältää tehtäviä ja videotallenteita sinun kasvusi tueksi. Kurssi sopii sinulle, joka et ole aiemmin tutustunutkaan aiheisiin lähemmin tai sinulle, joka olet jo pohtinut arvojasi, huomioit kiitollisuuden aiheita elämässäsi ja tunnet unelmoinnin voiman.
Kurssi alkaa ma 18.1.2021 ja loppuu pe 29.1.
Tutustu kurssiin lähemmin ja osta itselle tai lahjaksi tästä.

Merkityksellistä vuotta 2021 sinulle!

<3 Pauliina

Vastaa