Täydelliset päiväunet

Kylläpä on alkanut ihanasti tämä vuosi 2021. Pakko se on myöntää. Uuden vuoden alkaessa pöytä on puhdas ja selkäreppu keveä. Minäkin voin elää ilman, että jatkuvasti haluan jotain muutosta, jotain enemmän, jotain lisää. Kun minkään asian lisääminen itse asiassa ei lisää hyvinvointiani ja sitä kautta onnellisuuttani tällä hetkellä. Enemmänkin toisin päin. Huomaan ajattelevani, mitä voisin vähentää, millä keinoin voisin selkiyttää elämääni jatkuvasti enemmän ja nauttia ihan tavallisesta arjesta mahdollisimman helposti ja suorittamatta.
Viime vuoden viimeinen kolmannes oli monella tavalla haipakkaa ja sai lopulta pysähtymään joulun ja vuodenvaihteen ajaksi kokonaan. Irtaantuminen työstä ja mm. somesta hetkeksi kokonaan sai minut jälleen palaamaan lähemmäs itseäni – kuka olen, mitä haluan ja mitä en halua. Mikä on minulle sopiva tapa toimia ja mikä taas ei. Kirkastui monta ajatusta ja syntyi myös pari isompaa päätöstä (niistä myöhemmin) joiden tekemisen jälkeen olo oli ihanan keveä ja rauhallinen. Intuitiolla teen aina parhaat ja itselle aidosti sopivat päätökset, joita ei tarvitse myöhemmin katua.

Kiitos ihanan ystäväni, se samainen upea nainen, jonka kanssa turistaan nauhalle Meidän Mielestä- podcastissa. Häneltä sain hemmottelulahjakortin kauneushoitolaan. Hektisen aamun jälkeen, johon sisältyi kahden lapsen kuskaamista eri aikoina paukkupakkasessa koululle kaikenmaailmanharrastusvälineiden kanssa, odotin omaa aikaa kovasti.
Aika täydelliset päiväunet! Ystävällinen vastaanotto, erittäin hyvin huomioitu vallitseva tautitilanne. Super ammattitaitoinen kosmetologi. Ihanaa rentoutusmusiikkia ja maisemat suoraan aurinkoiselle, lumiselle Aurajoelle.


Se, että haluan antaa itselleni hyvää oloa, pitää itsestäni huolta ja kovana suorittajana elääkin hidasta elämää, on viime vuosien kovan henkisen työn tulos. Arvostus itseä kohtaan, itsetuntemus, sen ymmärtäminen mitä tarkoittaa oikeasti pitää huolta itsestään, jotta voi pitää huolta toisista, eivät ole olleet helppoja juttuja. Ja sen oivaltaminen että mikään mitä olen ennen tehnyt tai ollut, ei määritä minua. Vain se voi määrittää ja rajoittaa, mihin raameihin itse itseni asetan.
On paljon helpompaa sallia kaikkea hyvää muille, paitsi itselle. Mutta kun me emme voi elää kenenkään toisen elämää, eikä elää kenenkään toisen puolesta. Usein suurin osa niistä ihmisistä, joita yritämme miellyttää, eivät tosipaikan tullen ole auttamassa, ’meitä varten’. Ja ne ihmiset, joiden edessä voimme olla rohkeasti omia itsejämme, haluavat olla kanssamme juuri siitä syystä, että olemme mitä ja ketä olemme.

Ruoskitaan itseämme vähemmän ja nautitaan elämästä enemmän. Sallitaan hemmottelua ja ollaan itselle lempeitä.

t. Pauliina

PS. Arjen Voimavalmennus- lisää tasapainoa arkeesi- verkkokurssi alkaa maanantaina 18.1. ja toivon, että tulet mukaan innostumaan ja herättelemään ajatuksiasi kohti tasapainoisempaa arkea, jota ohjaavat sinun arvosi, jossa näkyy kiitollisuus ja voit antaa itsellesi hetkiä rentoutumiseen.

Vastaa